Postzegelverzamelaar krijgt meer inzicht in onze natuur

23 december 2018

Als verzamelaar van postzegels en groot gebruiker van frankeergeldige postzegels is het ons weer gelukt om twee prachtige boekjes van PostNL te ontvangen. Bij de boekjes behoren speciaal ontworpen postzegelblokken. Deze blokken worden als set gekocht, die bestaat uit een postfris en een gestempeld blok. Via meegeleverde klemstroken kunnen de blokken in de respectievelijke boeken worden aangebracht.

Postzegelverzamelaar krijgt meer inzicht in onze natuur

Beleef de natuur in Nederland op postzegels

De boeken worden gratis geleverd bij een aankoop van een bepaald bedrag aan postzegels. Beide uitgaven maken deel uit van de serie boeken “Beleef de natuur”. Het zijn stuk voor stuk unieke plaatjesboeken met compacte informatie over het onderwerp. Driekwart van alle beschreven diersoorten op aarde is een insect. Dat zou betekenen dat er één miljoen soorten insecten op onze aarde leven. Met z’n tien triljoenen krioelen insecten op onze aarde.

Postzegelverzamelaar krijgt meer inzicht in onze natuur - 2 Postzegelverzamelaar krijgt meer inzicht in onze natuur - 3 Postzegelverzamelaar krijgt meer inzicht in onze natuur - 4

De naam insecten slaat op de drie delen waaruit elk insect is opgebouwd, zoals te zien is bij een mier of een wesp. Ze hebben ook allemaal zes poten. Daarom horen spinnen, mijten en teken niet tot de insecten. De meeste insecten zijn nuttige diertjes en dragen bij als een onmisbare schakel in het ecosysteem. Er zijn echter ook plaaginsecten. De mooiste insectensoorten van ons land zijn geselecteerd voor het boek. Het andere boek gaat over paddenstoelen, die eigenlijk schimmels zijn.

Ook wordt de benaming zwammen gebruikt voor paddenstoelen. Het grootste deel van de paddenstoel bevindt zich onder de grond in de vorm van schimmeldraden. Deze schimmeldraden zijn microscopisch klein en kunnen wel kilometers lang worden. En ze groeien overal. Ook op de plaatsen waar je ze niet graag wilt hebben, zoals in de badkamer of op je teennagels. Van de ruim 5000 bekende soorten paddenstoelen en zwammen in ons land zijn er ongeveer honderd eetbaar. Met heldere en bijzondere foto’s geeft het boek inkijk op een selectie van onze paddenstoelen.