Historische instrumenten in voorjaarsveiling in Wenen

19 maart 2017

In de voorjaarsveilingen op 29 maart 2017 in Palais Dorotheum staan historische en wetenschappelijke instrumenten, globes, anatomische modellen, fotocamera’s en stereoscopische kijkers, naast historische klokken, volkskunst, sculpturen en antieke voorwerpen, centraal voor liefhebbers, verzamelaars en curatoren van verzamelingen van musea. Beide veilingen vinden volgens het veilingprogramma na elkaar plaats in de Ludwigstorffzaal van Palais Dorotheum plaats.

Historische instrumenten in voorjaarsveiling in Wenen

Palais Dorotheum

Het veilinghuis koos voor een presentatie van een dubbele catalogus met afbeeldingen en beschrijvingen van alle ter veiling aangeboden stukken. Deze catalogus is vooraf verkrijgbaar bij het veilinghuis. Biedingen kunnen vooraf of tijdens de veiling zelf plaatsvinden. De catalogus met historische instrumenten en andere prachtige verzamelstukken bevat onder andere antieke landkaarten, wereldbollen als tafelmodellen, prachtige optische instrumenten als verrekijkers, telescopen, zonnewijzers, landmeetkundige toestellen, waaronder een serie theodelieten en sextanten.

Voor verzamelaars zijn ook nu weer prachtige microscopen aangeboden voor interessante veilingprijzen. Voor studiedoeleinden in de geneeskunde biedt de veiling anatomische modellen. De catalogus bevat tevens meerdere bladzijden met een aanbod aan gesteenten uit de aarde en het heelal. Leuk voor een verzameling antieke rekenmachines zijn de cilindervormige compacte rekenmachines uit de 19e en 20e eeuw.

Historische instrumenten in voorjaarsveiling in Wenen - 2

Voor de verzamelaars van stereoscopische kijkers in houtenkasten zijn 3D-kijkers met 3D-kaarten beschikbaar. Dit gedeelte van de catalogus sluit af met een serie fotoapparaten en bijbehorende lenzen en toebehoren. In de catalogus met klokken staat een breed aanbod aan uurwerken in allerlei vormen en uitvoeringen. Voor verzamelaars van antieke voorwerpen en sieraden biedt de veiling een breed assortiment aan leuke en verzamelbare voorwerpen uit de kunst en verschillende internationale culturen. Een interessant aanbod op twee veilingen.

Palais Dorotheum, Dorotheergasse 17, A-1010 Wien, www.dorotheum.com.


Gerelateerde artikelen