Veiling van instrumenten en wetenschappelijke dingen

14 september 2016

Traditioneel wordt in de septemberveiling bij het internationaal bekende veilinghuis Dorotheum een schat aan historische wetenschappelijke instrumenten, medische en educatieve modellen, wereldbollen en een selectie aan fotografica aangeboden. De veiling vindt plaats op 28 september 2016 in een veilingzaal van het prachtige gebouw Palais Dorotheum in Wenen. De te veilen stukken kunnen vooraf tijdens de kijkdagen worden beoordeeld. Maar door het vooraf aanschaffen van de uitgegeven catalogus (€ 15) kunnen alle stukken ook worden beoordeeld en kan via internet geboden worden.

Veiling van instrumenten en wetenschappelijke dingen

Veilinghuis Palais Dorotheum

De catalogus is dubbeldik uitgevoerd door een combinatie met een veiling van klokken, beeldjes, vazen, kleding, sculpturen en vele voorwerpen met volkskunst. Deze veiling vindt op dezelfde locatie en dag plaats. Een dagje Wenen wordt dan extra waardevol en gezelliger. De ruim 200 veilingstukken in de sectie wetenschappelijke instrumenten, modellen en wereldbollen zijn verdeeld in unieke modellen en uitvoeringen voor het bestuderen en leren van onze wereldbol.

Voor verzamelaars van microscopen zijn er hoogkwalitatieve antieke microscopen en optische kijkers te verwerven. In het gedeelte landmeetkundige instrumenten worden enkele theodolieten, sextanten en spectrometers aangeboden. Voorts is er een schat aan bodemschatten, botanische modellen, kleine stoommachines, rekenmachines en fotocamera’s en fotolenzen. Maatgerichte informatie is te vinden in de gedrukte of digitale catalogus en natuurlijk op de website www.dorotheum.com.

Palais Dorotheum, Dorotheergasse 17, A-1010 Wenen.


Gerelateerde artikelen