Holografie-tentoonstelling toont werk van Dieter Jung (1)

25 januari 2019

In het kunst- en cultuurinstituut ZKM in Karlsruhe vindt tot en met 2 juni 2019 onder de titel “Dieter Jung. Between and Beyond” een holografie-tentoonstelling plaats. Het ZKM, dat dit jaar 30 jaar actief is, heeft een fascinerende collectie hologrammen in haar collecties. Enkele jaren geleden werd deze volledig gerestaureerde omvangrijke collectie van hologrammen van nationaal en internationaal bekende holografen aan het grote publiek getoond.

Holografie-tentoonstelling toont werk van Dieter Jung (1)

ZKM | Karlsruhe

Bij de opening van die tentoonstelling, om de holografie weer onder de aandacht te brengen, was ook holograaf Dieter Jung aanwezig. Meerdere 3D hologrammen van Dieter Jung zijn in deze collectie opgenomen. En nu is er dan een groots opgezette tentoonstelling met laserlichtkunstwerken met driedimensionale afbeeldingen in het oppervlak van het holografisch materiaal. De opening van “Between and Beyond” is gepland op 8 februari 2019 in de foyer van het ZKM.

Holografie-tentoonstelling toont werk van Dieter Jung (1) - 2 Holografie-tentoonstelling toont werk van Dieter Jung (1) - 3
Twee prachtige boeken voor oriëntaties en studie van de fenomenen holografie en hologrammen.

In de gerealiseerde kunstzinnige holografische werken van de in 1941 geboren kunstenaar Dieter Jung staat de inspirerende combinatie licht, ruimte en beweging centraal. Sinds het midden van de 60-er jaren werkt hij met licht en kleur, vlakken en ruimten, om vluchtige momenten van visuele fenomenen vast te leggen en als afbeeldingen met innovatieve beeldtechnieken te presenteren. Aanvankelijk door het gebruik van analoge beeldopname en -weergave technieken en later met hulp van digitale apparatuur en beeldtechnieken. (Wordt vervolgd).

ZKM | Karlsruhe, Lorentzstraβe 19, D-76135 Karlsruhe, www.zkm.de.


Gerelateerde artikelen