Holografie-tentoonstelling toont werk van Dieter Jung (2)

26 januari 2019

Aanvankelijk door het gebruik van analoge beeldopname en -weergave technieken en later met hulp van digitale apparatuur en beeldtechnieken. Schilderkunst, tekenkunst, installaties en holografie zijn voor de in Berlijn wonende en werkende kunstenaar een geheel aan inspirerende aspecten en thema’s. In zijn meest recente holografische kunstuitingen speelt beweging een fascinerende rol bij het eindresultaat na het realiseren van het ontwerp. Hij speelt met bewegend holografisch materiaal, spiegels en lichtspots gericht op constructies. Een magisch kleur- en lichtspel is het gevolg.

Holografie-tentoonstelling toont werk van Dieter Jung (2)

ZKM | Karlsruhe

De gerespecteerde pionier en professionele holograaf Dieter Jung krijgt met dit initiatief van ZKM een podium om ook zijn nieuwe en aantrekkelijke kunstwerken te tonen. Het beeldmedium holografie staat daarmee op een bijzondere wijze op de kaart. Bezoekers maken ook kennis met zijn schilderijen, tekeningen en grafisch werk en zien indrukwekkende zwevende driedimensionale beelden door de toepassing van de modernste combinatie van mixmedia beeldtechniek waarin holografische beeldinformatie is verwerkt. In de winkel van het museum zijn ook publicaties over holografie verkrijgbaar.

Holografie-tentoonstelling toont werk van Dieter Jung (2) - 2 Holografie-tentoonstelling toont werk van Dieter Jung (2) - 3 Holografie-tentoonstelling toont werk van Dieter Jung (2) - 4
Boeken voor oriëntaties en studie van de fenomenen holografie en hologrammen.

ZKM | Karlsruhe, Lorentzstraβe 19, D-76135 Karlsruhe, www.zkm.de.


Gerelateerde artikelen