Kunstenaar Alain Signori te gast in Cultuurhuis BASF

22 januari 2019

De Franse kunstenaar Alain Signori heeft vanaf 1 februari tot en met 24 maart 2019 onder de titel “Un Film Dans La Tête” een podium in Cultuurhuis BASF in het Duitse Schwarzheide. Het chemiebedrijf BASF heeft hier een productiebedrijf gevestigd.

Kunstenaar Alain Signori te gast in Cultuurhuis BASF

Kulturhaus BASF Schwarzheide

Hoofd naast hoofd of naast een gespiegeld hoofd. In de getoonde werken van Alain Signori draait zich alles om het menselijk hoofd en laat zien wat zich daarin kan afspelen. Ook al is zijn markante beeldtaal vaak tot slechts enkele lijnen gereduceerd, krijgt de kijker een breed spectrum voor de eigen interpretaties aangeboden.

Hij veroorzaakt daarmee als het ware een bewegende film in het hoofd van de kijker. De kunstenaar beschikt over een eigen ontwikkelde vormen- en beeldtaal. De contouren van zijn hoofden bieden veelal plaats voor het toevoegen van details om gevoelens, ideeën, fantasieën, motieven en voorstellingen op papier, op schilderijen of in hout gesneden, over te brengen op de kijker. Een kleine honderd werken laten zijn stijl op een onderzoekende en opbouwende wijze aan de bezoekers zien.

Kunstenaar Alain Signori te gast in Cultuurhuis BASF - 2
Afb.1: De voorzijde van de opengevouwen uitnodigingskaart voor de opening van de tentoonstelling. Afb 2: De Franse kunstenaar Alain Signori (geb. 1962).

De expositie is dagelijks geopend tussen 12 uur en 18 uur en is gratis toegankelijk. Voor een aanvullend beeld over de kunstenaar vindt u uitgebreidere informatie op de website www.alainsignori.net.

Kulturhaus BASF Schwarzheide, Schipkauer Straβe 1, D-01987 Schwarzheide, www.basf-schwarzheide.de.


Gerelateerde artikelen