Holografie voor de nieuwe generatie (3)

6 april 2024

In andere bijdragen bespreken de auteurs onder andere het te realiseren autostereoscopische effect op projectieschermen, solar hologrammen voor het sturen van lichtstraling, holografie gegevensopslag, holografische meettechnieken voor niet-destructief onderzoek en het realiseren van holografische 3D multiplex afbeeldingen.

Holografie voor de nieuwe generatie (3)

Holography for the new Millennium

Ook van de technieken als elektronenholografie, digitale holografie en holografische antireflectie coatings komen uitgebreid de theoretische en praktische grondbeginselen aan de orde. Het uiterst praktisch gerichte boek sluit af met een bespreking over het gebruik van het zogenoemde holodiagram en over de praktische toepassingsmogelijkheden voor quantumhologrammen.

Vele illustraties, uitgebreide literatuurlijsten en een compacte trefwoordenregister maken dit referentieboek met de stand van zaken over de ontwikkelingen van en de toekomstverwachtingen voor holografie compleet. De inhoud geeft een uitstekend beeld van de veelzijdige toepassingen van de 3D-holografie en laat de lezer kennis maken met de succesvolle toekomst voor dit unieke driedimensionale opslag- en beveiligingsmedium.

ISBN 0-387-95334-5, “Holography for the new Millennium”, Jacques Ludman, H. John Caulfield en Juanita Riccobono, Springer-Verlag, 2002, 319 pagina’s.