IBC 2014 bracht weer veel noviteiten uit 3D-branche

31 januari 2015

De grootste show ter wereld op het vlak van multimedia apparatuur en systemen voor de omroep-, video-, film- en media-industrie International Broadcasting Convention - IBC is ook in 2014 succesvol voor de professionele bezoekers en exposerende bedrijven, organisaties en instituten afgesloten.

IBC 2014 bracht weer veel noviteiten uit 3D-branche

IBC 2014 RAI Amsterdam

De organisatoren zijn trots op de ruim 55.000 bezoekers uit meer dan 170 landen. Elk jaar vindt deze inmense show van noviteiten, verbeteringen en visies op toekomstige ontwikkelingen plaats in alle beschikbare tentoonstellingshallen, presentatie- en voordrachtsruimten van de RAI Amsterdam. Een groots evenement in omvang en diepgang van analoge en op steeds meer vlakken van digitale techniek.

Het geheel is een op en top vakbeurs voor professionele vakgenoten. Maar ook studenten en docenten aan hogere scholen en universiteiten kunnen veel kennis opdoen bij hun gedetailleerde rondgang en tijdens presentaties en voordrachten. Wij keken met name naar de ontwikkelingen van 3D beeldpresentaties op tv-schermen en grote schermen voor bioscopen, concerthallen en theaters.

De organisatoren van de IBC zorgden ook regelmatig voor publiekspresentaties van 3D-projecties op het supergrote 3D-scherm in het RAI-theater onder de titel Big Screen Experience. Bij Vestel keken we naar een demonstratie van 3D beelden op een 3D Smart LED-TV door zowel een actieve als een passieve 3D-bril. Bij Thales maakten we kennis met een nieuwe videocamera-opstelling voor directe 3D-stereoscopische opnamen. Ook het bedrijf Stereotec presenteerde een aantal nieuw ontwikkelde 3D-videocamera’s. Bij Fraunhofer is er elk jaar weer nieuws over 3D-beeldtechnieken. Kijk op de site.
Een geweldige vakbeurs voor noviteiten.

IBC 2015 - RAI Amsterdam, Conference 10-14 september 2015, Exhibition 11-15 september 2015.