Innovatie en educatie bieden veel inspiratie voor de lezers

24 november 2016

Het tijdschrift “Science in School” is het enige educatieve tijdschrift dat verschijnt met artikelen en wetenswaardigheden uit en voor de wereld van het onderwijs met een Europese grondslag en met alle onderwerpen uit het voortgezet onderwijs. Het tijdschrift verschijnt elk kwartaal, is voor belangstellenden vrij verkrijgbaar, wordt geschreven in de Engelse taal en staat op de site www.scienceinschool.org.

Innovatie en educatie bieden veel inspiratie voor de lezers

Photonics Magazine 3-2016

In het 3e nummer van 2016 staan onder andere ver-halen over een optisch experiment om het scherpzien te onderzoeken en te ervaren en een gedetailleerd onderzoek naar de samenstelling van de zon en sterren met behulp van het onderzoeken van uitgestraalde lichtspectra en het construeren van een eenvoudige lichtspectrometer. Het artikel bevat een schat aan wetenswaardigheden.

Photonics Magazine verschijnt viermaal per jaar als een uitgave van de vereniging PhotonicsNL (PNL). Met deze periodieke uitgave brengt PNL nieuws, innovaties, ontwikkelingen, toepassingen, systemen, producten en wetenswaardigheden uit de samenwerkende werelden van industrie, wetenschap en handel in de vakgebieden optica en fotonica. PM brengt onder meer een artikel over transceiver PIC’s voor optische glasvezelcommunicatie en over het toepassen van licht voor oppervlakte metingen.

Innovatie en educatie bieden veel inspiratie voor de lezers - 2

Voor middelbare scholieren is de “Photonics Explorer”, een kit voor het uitvoeren van fotonica experimenten. De kit is ontwikkeld door medewerkers aan de Vrije Universiteit Brussel. Met de inhoud van de kit kunnen leerlingen proefjes uitvoeren met lasers, LED’s, lenzen, optische vezels en andere hightech componenten.

Guus Taminiau, directeur PhotonicsNL, geeft uitgebreide informatie vanuit de projecten Photonics21 en OASIS. Vanuit een EU-commissie wordt aangedrongen op de samenwerking tussen wetenschap, handel en techniek binnen het veelbelovende vakgebied van de Biophotonics. Het OASIS-project is onlangs met succes afgesloten en samenwerkingsverbanden zullen gaan zorgen voor innovatieve toepassingen. Fotonicanieuws en twee boekbesprekingen sluiten deze leerzame publicatie af.


Gerelateerde artikelen