Interessante ontwikkelingen voor medische 3D beelden

4 februari 2015

De MEDICA Düsseldorf geldt al tientallen jaren als wereldforum voor innovaties en medische ontwikkelingen in de wereld van onze gezondheidszorg. Als vakbeurs vindt de MEDICA elk jaar plaats in alle tentoonstellingshallen en congresruimten van de Messe Düsseldorf. Op de parallel lopende vakbeurs COMPOMED toonden deelnemers een schat aan producten en hulpmiddelen voor brede medische toepassingen.

Interessante ontwikkelingen voor medische 3D beelden

Medica Düsseldorf

Volgens de gegevens in het afsluitbericht over beide vakbeurzen waren bij MEDICA 4831 exposanten en bij COMPOMED 724 exposanten goed voor het ontvangen van circa 130.000 vakbezoekers uit binnen- en buitenland. Elk jaar bieden de vakbeurzen een interessant aanbod aan nieuwe apparatuur, onderzoeksystemen en belangrijke verbeteringen aan bestaande diagnostische apparaten en medische hulpmiddelen voor inzet in onze gezondheidszorg. Bijzondere aandacht tijdens onze rondgang ging er uit naar het gebruik van laserlicht voor therapeutische toepassingen.

Laserlicht wordt steeds meer toegepast bij het behandelen van meerdere huidaandoeningen. Er zijn zelfs organisaties die de belangen behartigen van aanbieders van lasertherapieën als een moderne toepassing van high-tech fotonica (Duits portaal: www.colll.org). Zo levert het bedrijf RJ-Laser een assortiment laser- en uv-licht-apparaten voor een compacte aanpak van huidproblemen. Met de laserpen en laserdouche van MKW Lasersystem zijn medische toepassingen naar volle tevredenheid in gebruik. Opereren via driedimensionale beeldschermen werd bij meerdere fabrikanten en leveranciers gedemonstreerd.

Zowel de chirurg als het aanwezige medisch personeel dragen een bijbehorende 3D-bril om daarmee operaties nauwkeurig te kunnen uitvoeren. Het gebruik van driedimensionale beeld- en registratietechnieken werden onder andere gedemonstreerd bij de fabrikanten Spies 3D, Storz (vooral endoscopie), NDS (alleen demo; levering nog niet mogelijk), Olympus en Sony. Vooral de demo’s bij Sony en Olympus waren spectaculair om de getoonde operaties in 3D te ervaren.

De volgende MEDICA en COMPOMED staan gepland voor 16-19 november 2015 en wederom in het beurscomplex van de Messe Düsseldorf.


Gerelateerde artikelen