Japanse invloed op een kunstwerk van Jos de Mey

10 januari 2021

Vanuit Japan is er veel belangstelling voor de illusionistische kunstwerken van de Belgische kunstschilder, binnenhuisarchitect, kleurdeskundige en meubelontwerper Jos de Mey (1928-2007).

Japanse invloed op een kunstwerk van Jos de Mey

Oeuvreboek Jos de Mey

Daarom is er gekozen voor het Japans als de vierde taal in het oeuvre-kunstboek “Jos de Mey” (ook te koop in de webshop van Optische Fenomenen). Dit prachtige en unieke kunstboek, over de mooie kunstwerken met de meest magische en kleurrijke onmogelijke bouwconstructies, laat aan de hand van 229 afbeeldingen zijn geweldige creativiteit zien en beleven. Alle essays zijn in vier talen (Nederlands, Engels, Duits en Japans) geschreven.

Japanse invloed op een kunstwerk van Jos de Mey - 2 Japanse invloed op een kunstwerk van Jos de Mey - 3 Japanse invloed op een kunstwerk van Jos de Mey - 4
Verwarrend getrianguleerd Idool, Jos de Mey, 60 x 50 cm, 1990, acryl op doek.

Bij verschillende verzamelaars zijn er mogelijkheden om mee te werken aan het organiseren van exposities met de kunst van Jos de Mey en waar er mogelijkheden zijn in de musea om ook accenten te organiseren om het publiek te laten kennismaken met het wonderlijke verschijnsel van optisch bedrog.


Gerelateerde artikelen