Kunstzinnige inspiratiebron voor ontwerp van postzegels

29 oktober 2020

De schilderijen van de Belgische schilder Jos de Mey (1928-2007) bevatten beelden van merkwaardig gebouwde constructies, die in eerste instantie eruit zien als bouwwerken, waaraan flink is gebouwd om het geheel een vaste fundering te geven en die wij zo kunnen aantreffen in het Vlaamse landschap. In het doorkijkje van de poort zijn de contouren van een Vlaamse stadje waar te nemen.

Kunstzinnige inspiratiebron voor ontwerp van postzegels

Via de nieuwsbrief Optische Fenomenen kunnen exposities worden georganiseerd.

Ook de bomenrij is typisch voor een landelijke omgeving in het Vlaamse landschap, waarin het atelier in de woonboerderij van de schilder is gevestigd. Kijken we wat langer naar de voorstelling van het bouwwerk is te zien dat er sprake is van een onmogelijk bouwwerk, dat alleen in zijn geheel kan bestaan in de ontwerpfase.

Kunstzinnige inspiratiebron voor ontwerp van postzegels - 2 Kunstzinnige inspiratiebron voor ontwerp van postzegels - 3
Laattijdige Rurale Serenade aan een vroegtijdig geklasseerde Escheriaanse Poort, Jos de Mey, 60 x 50 cm, 1990, acryl op doek.

De muzikant en aandachtige luisteraar maken dankbaar gebruik van de constructie voor ontspanning en plezier door de muziek en de drank in de kruik. De schilder liet zich veelvuldig inspireren door de vrolijke en speelse taferelen, die Pieter Breughel zo voortreffelijk heeft geschilderd. De fascinerende aandacht van Jos de Mey voor details is op elk schilderij te ontdekken en maakt elk werk extra aantrekkelijk voor de verzamelaar en musea. Via de nieuwsbrief Optische Fenomenen kunnen exposities worden georganiseerd.


Gerelateerde artikelen