Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (20b)

19 oktober 2020

Een enorme vlucht maakte het principe van onmogelijke figuren na een herontdekking en publicaties van het werk van Oscar Reutersvärd in de latere 50-er jaren van de vorige eeuw door vader en zoon Penrose.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (20b)

Onmogelijke figuren van Oscar Reutersvärd

In “The British Journal of Psychology nr.49 (1958)” beschreven zij op uitgebreide wijze het verschijnsel van onmogelijke figuren. Voor Reutersvärd een geweldige opsteker, waardoor hij met vlijt en volharding steeds meer nieuwe constructies tekende.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (20b) - 2 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (20b) - 3 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (20b) - 4
De ontwerpen van Jos de Mey geven prachtige voorbeelden van de mogelijkheden van onmogelijke figuren in een realistische omgeving.

Het boek “Onmogelijke figuren” staat geheel in het teken van het werk van Oscar Reutersvärd. In een uitgebreide beschrijving over het ontstaan van dit visuele optische “bedrog” neemt auteur Zenon Kulpa de lezers mee op een geïllustreerde ontdekkingsreis in een onmogelijke wereld. De beelden van Oscar Reutersvärd ontvouwen voor de meeste personen een nieuwe visuele wereld, een wereld van ruimtelijke objecten en magische constructies die we ons vooraf niet konden voorstellen. (Wordt vervolgd).

ISBN 90-290-8332-8, “Onmogelijke figuren”, Oscar Reutersvärd, Uitgeverij Meulenhoff-Landshoff, 1983, 79 pagina’s.


Gerelateerde artikelen