Jeugdtijdschrift presenteert handleiding duimbioscoop

26 november 2014

Het Zwitserse kindertijdschrift Spick verscheen onlangs met een extra dikke uitgave onder de titel “Best of Spick”. Het bijzondere aan deze uitgave is zeker ook de stralende titelpagina in een holografische uitvoering. De redactie van dit tijdschrift, dat al verschijnt sinds 1982, brengt in de uitgave speciale artikelen om nieuwe lezers en nieuwe abonnees te interesseren voor Spick.

Jeugdtijdschrift presenteert handleiding duimbioscoop

Best of Spick

In die missie is het redactieteam zeker geslaagd. Deze uitgave bevat namelijk boeiende en vooral leerzame artikelen en laat zien dat er veel te beleven valt als je goed kijkt. Het ontdekken van gezichten in alledaagse dingen of gewoon op de straat of op gebouwen zou bijna een sport kunnen worden om er zoveel mogelijk waar te nemen. Twee ramen naast elkaar, een klein raampje eronder en een ronding in de toegangsdeur geeft al de indruk van een gezicht. Fantasie en werkelijkheid liggen dan dicht bij elkaar.

In het geïllustreerde artikel “De kindertuin van de Panda” maakt de lezer kennis met de geboorte en het rustige leven van de Panda. De grote Panda leeft voornamelijk in China en wordt met uitsterven bedreigd. Verder bevat de uitgave puzzels en veel goocheltrucs om zelf uit te voeren tijdens kinderfeestjes. Een uitgebreide beschrijving is er over het maken van een zogenoemde duimbioscoop. Met de foto’s en de toelichtingen is het maken van een leuk boekje met bewegende beelden heel eenvoudig. Meer informatie daarover vindt de lezer op www.flipbook.info. Wilt u meer weten over de uitgaven van het tijdschrift Spick kijk dan op website www.spick.ch naar de mogelijkheden van een jaarabonnement of losse uitgaven.


Gerelateerde artikelen