Jos de Mey gaf onmogelijke figuren een bijzonder beeld

28 maart 2017

Dit jaar wordt herdacht dat de Belgische kunstschilder Jos de Mey 10 jaar geleden overleed. Dit grote verlies van een gepassioneerd kunstenaar met een uitdrukkelijke voorliefde voor onmogelijke figuren in een omgeving van het Vlaamse landschap en aangevuld met zijn favoriete figuren van bekende kunstenaars is gelukkig nog bewaard gebleven in zijn prachtige kunstwerken.

Jos de Mey gaf onmogelijke figuren een bijzonder beeld

Jos de Mey 1928-2007

Om zijn erfgoed toegankelijk te maken voor kunstliefhebbers verscheen in 2010 het bijzonder mooie kunstboek met een ware schat aan afbeeldingen van veel van zijn met passie en geduld gerealiseerde werken, die voornamelijk behoren tot privéverzamelingen. Bovenstaand schilderij geeft een beeld van de schoonheid van zijn gekozen kleurrijke voorstellingen.

Jos de Mey gaf onmogelijke figuren een bijzonder beeld - 2 Jos de Mey gaf onmogelijke figuren een bijzonder beeld - 3 Jos de Mey gaf onmogelijke figuren een bijzonder beeld - 4
Brueghelpersonen met arcade ruïne, Jos de Mey, 2005, acryl op doek, 70 x 90 cm, collectie Stief.

Het spel tussen illusie en werkelijkheid is op een perfecte wijze geschilderd. Meerdere verzamelaars stellen hun werken ter beschikking voor expositiedoeleinden in musea en kunstruimten. Zij geven daarmee uiting aan de waardering voor zijn inspanningen om elk werk weer te voorzien van liefde en bewondering voor de kunst. Neem contact met ons op voor het exposeren van kunstwerken van Jos de Mey.


Gerelateerde artikelen