Jubileumtentoonstelling laat vele facetten van Picasso zien

29 augustus 2023

In de jubileumtentoonstelling naar aanleiding van de 50e overlijdensdag van de beroemde Spaanse kunstenaar Pablo Picasso toont het Picasso-Museum in Münster in alle twaalf expositieruimten van dit toonaangevende museum vele gebeurtenissen en facetten uit het leven en werk van hem. Tot en met 17 september 2023 is een uitgebreide rondgang door de tentoonstelling “Celebrating Picasso” mogelijk.

Jubileumtentoonstelling laat vele facetten van Picasso zien

Kunstmuseum Pablo Picasso Münster

Bruiklenen uit privécollecties in Zwitserland en Duitsland, aangevuld met werken uit de eigen collectie van het museum, werpen licht op de complexiteit van het Spaanse multitalent, die zichzelf tot op hoge leeftijd steeds opnieuw wist te ontdekken en te ontwikkelen.

Jubileumtentoonstelling laat vele facetten van Picasso zien - 2

De bedenkers van de tentoonstelling gaven het geheel de ondertitel “Kunstenaar - Persoon - Genie(?)” mee. In de loop van de tentoonstelling ontstaat een mozaïek van kamer tot kamer en van object tot object, dat de kunstenaar en de persoon Picasso presenteert in zijn transformerende werk, maar ook met al zijn tegenstellingen, gezegden en uitspattingen. Een aanbeveling voor kunstliefhebbers.

Kunstmuseum Pablo Picasso Münster, Picassoplatz 1, 48143 Münster, www.kunstmuseum-picasso-muenster.de.


Gerelateerde artikelen