NRW-Forum toont het werk van plaatselijke kunstenaars

5 september 2023

In de slechts tot en met 1 oktober 2023 lopende expositie “Reformulierung” maakt deel uit van een tentoonstellingsreeks met de titel “Made in Düsseldorf”. De expositie van de Stadsspaarbank Düsseldorf is in samenwerking met het NRW-Forum tot stand gekomen. Het museum toont kunstwerken van hedendaagse kunstenaars die door hun studie, hun woonplaats of artistieke inhoud verbonden zijn met de stad Düsseldorf en het Rijnland.

NRW-Forum toont het werk van plaatselijke kunstenaars

Reformulierung in NRW-Forum Düsseldorf

De vijfde editie van “Made in Düsseldorf” met de titel “Reformulierung”, presenteert werken uit de collectie van de Stadsspaarbank, evenals geselecteerde bruiklenen van de deelnemende kunstenaars Markus Karstieß, Donja Nasseri en Peter Piller, die werken met kunstvormen van voorbije culturen in termen van inhoud, concept en materiaal en confronteer ze met actuele maatschappelijke vraagstukken in de samenleving.

De kunstenaars verkennen de cultuur van het oude Egypte, evenals prehistorische rotstekeningen, gravures en kunstwerken in grotten, waarvan ze de betekenis en de vorm herformuleren in hun werken. Uitgestrekte keramische installaties worden afgewisseld met fotografische beelden. Meerdere getoonde werken zijn afgebeeld in een compacte catalogus. Van elke kunstenaar bevat de catalogus een compacte biografie en een toelichting op het werk.

Reformulierung, Katharina Wettwer, NRW-Forum Düsseldorf, 2023, 24 pagina’s.

NRW-Forum Düsseldorf, Ehrenhof 2, D-40479 Düsseldorf, www.nrw-forum.de.


Gerelateerde artikelen