Pablo Picasso blijft actieve kunstliefhebbers verrassen

6 september 2023

Het bekende Kunstmuseum Pablo Picasso in de Duitse stad Münster presenteert een jubileumexpositie ter gelegenheid van de herdenking van de 50e overlijdens dag van de beroemde Spaanse kunstschilder Pablo Picasso (1881-1973). De groots opgezette expositie “Viering Picasso: kunstenaar - mens - genie(?)” maakt voor het tonen van een geweldige schat aan schilderwerken, objecten, voorwerpen en publicaties dankbaar gebruik van de twaalf expositiezalen van het museum.

Pablo Picasso blijft actieve kunstliefhebbers verrassen

Graphikmuseum Pablo Picasso Münster

Voor alle fans van Pablo Picasso en voor iedereen die wenst kennis te maken met de vele gezichten, variaties en facetten van hem blijft de expositie nog geopend tot en met 17 september 2023. Bekijk voor meer gegevens de bijgevoegde flyer van deze grote jubileumexpositie. Om onze lezers vast in stemming te brengen informeren wij onze lezers over een pas verworven zeer waardevol kunstboek.

Deze catalogus verscheen bij een expositie in de Kolvenburg Billerbeck en geeft een aantrekkelijk beeld van het grafische oeuvre van deze veelzijdige kunstenaar. Picasso deed ooit de uitspraak “Geef mij een museum en ik zal het vullen”. Dat is gedurende zijn actieve leven zeker gelukt. De catalogus bevat een fascinerend overzicht van zijn scheppingsdrang als graficus.

Juist in het grafische medium openbaart het visuele denken van Picasso zich met bijzondere helderheid en overvloed. Hier bespeelt hij het hele toetsenbord van grafische technieken en beheerst hij diepdruk (etsen, drogenaaldetsen, aquatint) evenals hoogdruk (houtsnede, linosnede) en vlakdrukprocessen zoals lithografie. Voor studenten prachtig studiemateriaal.

“Pablo Picasso”, Markus Müller, Graphikmuseum Pablo Picasso Münster, 2008, 95 pagina’s.


Gerelateerde artikelen