Leonardo da Vinci was met zijn schetsen ook een genie

13 augustus 2023

Regelmatig verschijnen in de boekhandel prachtige, fascinerende en informatieve kunstboeken, die overgebleven zijn uit de soms grote producties en verwachtingen van uitgevers. Deze boeken komen terug in de handel als het zogenoemde moderne antiquariteit. Perfect in orde en tegen een gereduceerde aankoopprijs. Natuurlijk zal de boeken- en catalogi-liefhebber meteen een nieuw boek over zijn of haar geliefde thema of onderwerp aanschaffen en niet het risico lopen dat alles uitverkocht is.

Leonardo da Vinci was met zijn schetsen ook een genie

Leonardo da Vinci - Das Genie als Zeichner

Voor onze (kleine) bibliotheek met boeken over genie en kunstenaar Leonardo da Vinci kwam een uitgave beschikbaar, die verscheen als een Duitstalige editie van de catalogus als begeleidende uitgave bij een reeks van 14 tentoonstellingen met tekeningen en schetsen van Leonardo da Vinci. De exposities vonden plaats in het Verenigde Koninkrijk ter gelegenheid van de internationale herdenkingen rondom de 500e overlijdensdag van Da Vinci.

Alle getoonde 200 stukken maken deel uit van de Royal Collection. Ze maken indruk met hun artistieke en technische perfectie en geven een uniek inzicht in het denken en werk van Da Vinci. Door de diversiteit van zijn werk kan eenvoudig gesteld worden dat hij ruim uitstak boven het niveau van het werk van andere kunstenaars, ontdekkers en uitvinders uit de Renaissance. Bijna geen andere wetenschapper van zijn tijd heeft zoveel tekeningen gerealiseerd, die de verbazingwekkende reikwijdte van zijn interesses en zijn vaak visionaire uitvindingen tonen en anderen inspireerden.

Leonardo da Vinci was met zijn schetsen ook een genie - 2 Leonardo da Vinci was met zijn schetsen ook een genie - 3 Leonardo da Vinci was met zijn schetsen ook een genie - 4

ISBN 978-3-7630-2819-1, “Leonardo da Vinci - Das Genie als Zeichner”, Martin Clayton, Belser Verlag, 2018, 256 pagina’s.


Gerelateerde artikelen