Kinetische kunst in Kunsthal

20 juli 2018

Vanaf 22 september 2018 staat de expositie “Actie <-> Reactie - 100 jaar kinetische kunst” gepland in de Kunsthal Rotterdam. De expositie met kinetische kunst is een reprise van de succesvolle expositie “Dynamo” in Parijs in 2013 en biedt een compleet overzicht van alle vormen van kinetische kunst, de abstracte kunststroming uit de 20e eeuw waarin licht, vormen en beweging centraal staan.

Kinetische kunst in Kunsthal

Actie <-> Reactie - 100 jaar kinetische kunst

Aan de hand van circa tachtig werken van bekende kunstenaars die bijdroegen aan de ontwikkeling van de kinetische kunst, zoals de pioniers Marcel Duchamp, Jesús Rafael Soto en Victor Vasarely. Ook van huidige vertegenwoordigers van de zeer gewaardeerde kunststroming zijn werken aanwezig, zoals werk van Bridget Riley en Carlos Cruz-Diez. Bezoekers genieten tevens van werken van onder andere Heinz Mack, Otto Piene, Jan van Munster, Christian Megert en Dan Flavin. De expositie is verdeeld in twaalf thema’s die verschillende aspecten van waarnemingen en fenomenale ervaringen behandelen.

Kinetische kunst in Kunsthal - 2
Jesús Rafael Soto (li) Victor Vasarely (re)

Het publiek vormt tijdens de rondgang een onderdeel van het visuele spektakel en bewegingen. De samenstellers zorgen tevens voor een aantal zintuiglijke verrassingen in opstellingen en voor een licht- en geluidshow. De expositie blijft tot en met 20 januari 2019. Er verschijnt een catalogus. Kijk voor de aanvullende informaties naar de kleurrijke gegevens op de site www.kunsthal.nl.