Kunst krijgt meer aandacht door de nieuwe tijdschriften

17 maart 2018

De belangstelling voor oude, klassieke en moderne kunst neemt merkbaar en zichtbaar toe. De rijen aan de kassa’s bij grote exposities of bij beroemde musea worden steeds maar langer en dikker. De media brengen regelmatiger programma’s met accenten op kunst en openingen van exposities in binnen- en buitenland. Ook tijdschriftenmakers en -uitgevers springen in op groeiende aandacht voor alle vormen van kunst in musea, gebouwen en buitenruimten.

Kunst krijgt meer aandacht door de nieuwe tijdschriften

Museum Boijmans Van Beuningen

Uit de hoeveelheid publicaties in het interessegebied van kunst en kunstuitingen bespreken wij twee bijzondere uitgaven, die niet direct in de schappen van tijdschriftenverkopers liggen. Door een wervingsactie van de uitgever van het tijdschrift MUZE kwamen wij in het bezit van de uitgave winter 2017, nummer 4. Met interessante artikelen van onder andere de modefotograaf Tim Walker, het museum MORE, over Le Corbusier en het pronkstuk van Nederland is MUZE een geweldige aanwinst voor kunstliefhebbers, als uitgave van AvroTros voor cultuurleden.

Kunst krijgt meer aandacht door de nieuwe tijdschriften - 2 Kunst krijgt meer aandacht door de nieuwe tijdschriften - 3

Museum Boijmans Van Beuningen startte vorig jaar met de bouw van het eerste publiekelijk toegankelijk depot. De directie en medewerkers van Boijmans zijn trots op deze primeur. Het idee voor het depot is uit nood geboren, vanwege regelmatige situaties van wateroverlast en veel schade aan kunstwerken en kunstdocumenten in de kelders van het museumcomplex. De directie liet een ontwerp voor een definitieve oplossing maken om voor eens en altijd vrij te zijn van vollopende ruimten tijdens en na zware regenbuien.

Het depot wordt in de vorm van een geweldige bol op straatniveau gebouwd. Zeer opvallend is zeker de gehele buitenzijde, die wordt voorzien van een spiegelend oppervlak. Volgens de recente planning opent depot Boijmans haar deuren in 2020. Vanaf dat jaar krijgen ook bezoekers toegang tot de grootste schatkamer van de stad. Om elke belangstellende op de hoogte te brengen van de voortgang is Boijmans gestart met de uitgave van het Depot Journaal. Nummer 1 van een serie van 6 is inmiddels met boeiende verhalen verschenen.


Gerelateerde artikelen