Kunst van Salvador Dalí in een verkooptentoonstelling

31 oktober 2014

Aan het begin van dit jaar organiseerde Sarit Lichtenstein, kunstenares en bezitter van een galerie in Frankfurt am Main (D), met haar team een grote verkoopexpositie van bronzen sculpturen en litho’s van één van de belangrijkste vertegenwoordigers van het surrealisme, Salvador Dalí. Voor kunstverzamelaars en ontworpen door de meester zelf is dit een unieke gelegenheid om van dichtbij de sculpturen te beoordelen en warm te lopen om tot aankoop over te gaan.

Kunst van Salvador Dalí in een verkooptentoonstelling

Galerie AM PARK toont Dalí

Door het succes van de verkopen overweegt de galeriehoudster een tweede verkoopexpositie te organiseren. Bij deze expositie verscheen de prachtig vorm gegeven drietalige catalogus “Salvador Dalí - The Universe of the Genius”. De werken zijn groot afgebeeld en ruim beschreven. Voor kunstliefhebbers een mooie uitgave. “Het verschil tussen mij en surrealisten is dat ik het surrealisme ben”. Deze uitspraak is typisch voor Dalí en is slechts één van zijn beroemde kernachtige uitspraken.

Kunst van Salvador Dalí in een verkooptentoonstelling - 2 Kunst van Salvador Dalí in een verkooptentoonstelling - 3

Sarit Lichtenstein presenteert haar kunst in de expositie “The Power of Art” op een aantal locaties in Duitsland. Een selectie van haar kunst is opgenomen in een compacte catalogus. Haar werk straalt emotie uit, die wordt versterkt door de keuze van haar favoriete kleuren en krachtige motieven. De dansende krachtige kleurpatronen zijn soms aangevuld met een persoonlijke tekst. Haar kunstwerken zijn eveneens te zien in de galerie in Frankfurt am Main.

Galerie AM PARK, Parkstraße 20, D-60322 Frankfurt am Main, www.galerieamparkfrankfurt.de.


Gerelateerde artikelen