Kunstenaar Duvan ontmoet Bauhaus en schildert muziek (1)

26 maart 2021

De uit Colombia afkomstige kunstenaar Duvan wordt in de kunstwereld ook wel de Picasso van Zuid-Amerika genoemd. Hij leeft en werkt sinds 20 jaar in Spanje en is inmiddels internationaal bekend door zijn interessante schilderijen, objecten en sculpturen. In de Spaanse middeleeuwse stad Besalú heeft kunstenaar Duvan zijn atelier, galerie en expositieruimte. Door de expositie van werk van Heinrich Neuy in Spanje kreeg Duvan extra belangstelling voor achtergronden en stijl van Bauhaus en de daaruit ontwikkelde kunststroming.

Kunstenaar Duvan ontmoet Bauhaus en schildert muziek (1)

Duvan liet zich inspireren door de ontwerpstijl van Bauhaus.

Duvan liet zich inspireren door Bauhaus en realiseerde een reeks kunstwerken in die stijl. Het geheel aan inspirerende kunst van Bauhaus-kunstenaar Heinrich Neuy en een moderne invulling van de historische stijl van Bauhaus door Duvan heeft een grootse expositie opgeleverd in het Heinrich Neuy Bauhaus Museum. De ex-positie “Duvan meets Bauhaus” is georganiseerd in een coöperatieve samenwerking met Gerda Siebelt van Open Art Galerie in Borken (D).

In het museum zijn ook door Duvan ontworpen en gerealiseerde objecten aanwezig. Op de flyer van het museum staat een rode stoel afgebeeld. Bij nadere beschouwing van de afbeelding zal het de kijker opvallen dat er maar drie poten zijn afgebeeld en dat de drie poten bovendien in één lijn staan. Er is iets vreemds aan de stoel van Duvan. Hij speelde met optisch bedrog en heeft de stoel toch een diepte-effect gegeven. (Wordt vervolgd).

Kunstenaar Duvan ontmoet Bauhaus en schildert muziek (1) - 2 Kunstenaar Duvan ontmoet Bauhaus en schildert muziek (1) - 3 Kunstenaar Duvan ontmoet Bauhaus en schildert muziek (1) - 4

Heinrich Neuy Bauhaus Museum, Kirchplatz 5, 48565 Steinfurt-Borghorst, www.hnbm.de.

Open Art Galerie, Neutor 15, 46325 Borken, www.openartgalerie.de.