Kunstenaar Duvan ontmoet Bauhaus en schildert muziek (2)

27 maart 2021

Ook Optische Fenomenen bezit een stoel van Duvan en wel de rode stoel. Dit optische kunstwerk is in meerdere kleuren gemaakt. In het jaar 2017 koos de Schengenvredesstichting de sculptuur ‘Chair for Peace’ als nieuw symbool voor de jaarlijks uit te geven prestieuze Luxemburgse prijs voor vrede. De expositie met Duvan staat ook in verbinding met het 10-jarig bestaan van het museum.

Kunstenaar Duvan ontmoet Bauhaus en schildert muziek (2)

Heinrich Neuy Bauhaus Museum

Volgens de actuele planning vindt een ‘Bauhausfeest’ plaats op zondag 6 juni 2021. De nieuwe catalogus “Duvan meets Bauhaus” wordt dan ook gepresenteerd. Door bijzondere “corona”-maatregelen moet er rekening worden gehouden met veranderingen in de openingen en de aangegeven activiteiten. Kijk vooraf op de website voor de nieuwste gegevens.

In ruimten van de Open Art Galerie van Gerda Siebelt vindt gelijktijdig de verkoopexpositie “Duvan schildert muziek” plaats. Deze expositie staat voor een periode tot en met 8 mei 2021 in de agenda. De getoonde kunstwerken zijn geïnspireerd door muziek en muziekinstrumenten en bestaan uit schilderijen, tekeningen en objecten.

Kunstenaar Duvan ontmoet Bauhaus en schildert muziek (2) - 2 Kunstenaar Duvan ontmoet Bauhaus en schildert muziek (2) - 3 Kunstenaar Duvan ontmoet Bauhaus en schildert muziek (2) - 4

De galerie heeft voor de liefhebbers ook nog kunstwerken en objecten van Duvan op voorraad vanuit de eerder georganiseerde exposities. Volgens de laatste berichten zal kunstenaar Duvan bij beide exposities aanwezig zijn. Alles uiteraard volgens de geldende strenge coronamaatregelen.

Heinrich Neuy Bauhaus Museum, Kirchplatz 5, 48565 Steinfurt-Borghorst, www.hnbm.de.

Open Art Galerie, Neutor 15, 46325 Borken, www.openartgalerie.de.