Gents Universiteitsmuseum heeft een nieuwe behuizing

28 maart 2021

Sinds oktober 2020 is de stad Gent een nieuw museum rijker. Het gloednieuwe Gents Universiteitsmuseum staat middenin de Gentse Plantentuin, om de hoek van MSK Gent en S.M.A.K. Het GUM wordt een museum over wetenschap, onderzoek en kritisch denken, waar de bezoeker kan ontdekken dat wetenschap het resultaat is van vallen en opstaan, twijfel en verbeelding.

Gents Universiteitsmuseum heeft een nieuwe behuizing

GUM - Gents Universiteitsmuseum

Het GUM (Gents Universiteitsmuseum) en Plantentuin Gent zijn inmiddels bekend als het nieuwe “Forum voor Wetenschap, Twijfel & Kunst”. Het initiatief is ontstaan uit de noodzaak om de collectie van het oorspronkelijke Universiteitsmuseum Gent (bekend onder de naam Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschap) ruimer en toegankelijker op te zetten.

Gents Universiteitsmuseum heeft een nieuwe behuizing - 2 Gents Universiteitsmuseum heeft een nieuwe behuizing - 3 Gents Universiteitsmuseum heeft een nieuwe behuizing - 4
In de OF-webshop nog verkrijgbare catalogi van het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschap.

Bovendien was het museum tijdelijk gevestigd in oude bedrijfsgebouwen van de Universiteit Gent. Een ander voordeel van de nieuwe vestigingsplaats is de nabijheid van twee andere musea in Gent.

GUM - Gents Universiteitsmuseum, Ledeganckstraat 35, B-9000 Gent, www.gum.gent.