Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (25a)

20 maart 2021

Verzamelaars en liefhebbers van de unieke kunstwerken van de Belgische kunstenaar, binnenhuisarchitect, meubelontwerper en docent Jos de Mey (1928-2007) zullen zich zeker ook interesseren voor de manier en de achtergronden van de gemaakte keuze om zich verder te bekwamen in de kunst van het realiseren van geometrische constructivistische kunstuitingen.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (25a)

Het vierkant in visuele vlakverdelingen

Tijdens de vroegtijdige kennismaking met werk van Jos de Mey bij ons bezoek in 1985 aan de expositie “Bomen van Pythagoras” in het Vlaams Cultureel Centrum, ook bekend als “De Brakke Grond”, in Amsterdam, is onze aandacht getrokken door zijn creatieve uitingen. Al vrij snel daarna bezochten wij na afspraak Jos de Mey in zijn huis in Zomergem in België en namen wij regelmatig uitgekozen kunstwerken voor onze kunstcollectie mee naar huis.

Ook kregen wij als verzamelaar meerdere verschenen publicaties en latere eveneens door Jos de Mey geschreven publicaties voor bespreking in onze nieuwsbrief en voor het verspreiden van de kennis en ervaringen van Jos de Mey vanuit zijn opgedane kennis in de diverse opleidingen en door zijn grote interesse om veel te betekenen voor de kunstwereld en -opleidingen.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (25a) - 2 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (25a) - 3 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (25a) - 4

Ook horen daarbij de meerdere door hem bedachte en samengestelde onder eigen beheer uitgegeven promotiebrochures met prachtige kleurrijke reproducties van de geschilderde kunstwerken. Door deze persoonlijke instelling heeft Jos de Mey een reeks van publicaties op zijn naam staan. Een reeks van kunstexposities in Belgische culturele centra vonden plaats in een kunstzinnige samenwerking met Ludo Mich, cineast en kunstenaar van experimentele kunstuitingen. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-942694-17-9, “Jos de Mey. Aussichtsreich”, Anne Bachmann, BASF Schwarzheide, 2015, 120 pagina’s.


Gerelateerde artikelen