Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (24b)

11 februari 2021

Vanwege het bijzondere karakter van dit artikel en een inschatting van de waarde ervan voor de lezers van Optische Fenomenen (met het eerste nummer in juli 1987) is rond 1997 besloten om de prachtige teksten van zijn benadering van het fenomeen optische illusie in een bewerking van R. Thomas op te nemen in een reeks uitgaven van onze nieuwsbrief. Gedurende een periode van een jaar verscheen er 15 pagina’s.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (24b)

Het goochelspel van onze zintuigen

De teksten worden telkens aangevuld met plaatjes van de oorspronkelijke afbeeldingen, tekeningen van Jos de Mey en met afbeeldingen van kunstwerken van Dirk Huizer en Gerard Traarbach, beiden toen lid van de kunstenaarsgroep Konkreet. De redactie van Optische Fenomenen werkt aan een heruitgave van deze reeks bladen in een bundel, eveneens voorzien van alle oorspronkelijke illustraties.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (24b) - 2 Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (24b) - 3
Onmogelijke bouwconstructies van Jos de Mey (1928-2007), de Belgische kunstschilder van illusionistische bouwwerken.

Het geheel zal dan meerdere kleurrijke illustraties bevatten van afbeeldingen van kunstwerken van Jos de Mey en Dirk Huizer en een reeks voorbeelden van postzegels met optische illusies. Misschien juist dan het geschikte moment om “voorzichtig” te starten met het opbouwen van een filatelistische collectie illusiepostzegels. Het eindresultaat van dit initiatief wordt bekend gemaakt in Optische Fenomenen. (Wordt vervolgd).