Kunstenaar Ettore Spalletti te gast in Museum Kurhaus

27 april 2014

In 2009 konden bezoekers in de omvangrijke expositie van Ettore Spalletti in het Museum Kurhaus Kleve kennismaken met de geometrische kunst van deze Italiaanse kunstenaar. Het was de eerste keer sinds 27 jaar dat er weer een expositie van zijn werk in Duitsland was georganiseerd.

Kunstenaar Ettore Spalletti te gast in Museum Kurhaus

Ettore Spalletti

Bijna alle zalen van het museum waren in gebruik om zijn werk te tonen en omvatte werken uit rond dertig jaar scheppingskracht, waaronder recent werk, dat Spalletti speciaal vervaardigde voor deze expositie en de beschikbare afmetingen van de expositieruimten. In tal van individuele exposities toonde hij zijn groot formaat kunst in installaties en als vloer- en wandobjecten. Het gebruik van kleur is dominant in zijn scheppingen van grotere vlakken. Hij gebruikt in zijn werk diverse materiaalsoorten en in de eindfase van het kunstwerk wordt er nog flink geslepen en geschuurd aan de droge verf. Ruimtelijke geometrische vlakken geven expositiezalen verrassende beeldeffecten en een filosofische sfeer. In het boek geven kunstkenners een beeld van het werk en zijn leven als kunstenaar. Ook bevat dit mooie kunstboek foto’s van een groot deel van de hier tentoongestelde kunstwerken en de foto’s van uitgevoerde projecten uit zijn omvangrijke oeuvre.

ISBN 978-3-934935-46-4, “Ettore Spalletti”, Ettore Spalletti, Guido de Werd en Roland Mönig, Museum Kurhaus Kleve, 2009, 136 pagina’s.

Museum Kurhaus Kleve, Tiergartenstrasse 41, D-47533 Kleve, www.museumkurhaus.de.


Gerelateerde artikelen