Kunstenaar Heinz Mack laat bezoekers beweging ervaren

23 april 2021

In onze nieuwsbrief 406 staat een uitgebreid bericht over een expositie met bijna 100 kunstwerken van Heinz Mack. In de expositie geeft het Kunstpalast een kunstzinnig beeld uit zijn gehele oeuvre, dat in een periode van 70 kunstenaarsjaren door de kunstenaar is opgebouwd. Zijn stijl is veelzijdig en bevat een aantal moderne en innovatieve stijlen.

Kunstenaar Heinz Mack laat bezoekers beweging ervaren

Museum Kunstpalast

Een rode draad is wel zichtbaar bij een rondgang langs de vele opstellingen in de vorm van kinetische en optische kunst, waarin de beweging en de verrassende optische effecten de hoofdrol spelen. Door de huidige corona-maatregelen moet een bezoek vooraf worden vastgelegd. Op de website van het museum is één en ander helder uitgelegd. De expositie blijft te bezoeken tot en met 30 mei a.s. In ons genoemde bericht ontbrak echter de gegevens over de locatie van het museum.

Kunstenaar Heinz Mack laat bezoekers beweging ervaren - 2
Rondo, 1963/1964, Heinz Mack, een 9-delige bewegende installatie van acrylglas, aluminium, edelstaal, nylon, hout en motoren; de kijker ziet een willekeurige toevallige positie van dit kinetische kunstwerk.

Museum Kunstpalast, Ehrenhof 4-5, D-40479 Düsseldorf, www.kunstpalast.de.


Gerelateerde artikelen