Kunstexposities zorgen voor prikkelingen van onze geest

16 mei 2018

Het vooraf beoordelen van de waarde van een kunstexpositie voor lezers van kunstartikelen en -berichten leidt in de meeste gevallen niet tot een objectief oordeel en kan de lezers bovendien op een verkeerd been zetten. Toch kan een aankondiging of een bespreking van een expositie een prikkelende bijdrage leveren om gericht op pad te gaan om de expositie te bezoeken. De door ons besproken exposities in de nieuwsbrief en op de website hebben qua onderwerp en thema een relatie met de interessegebieden van de nieuwsbrief.

Kunstexposities zorgen voor prikkelingen van onze geest

Kunstzinnige aandacht voor de vrede van toen en nu

In het Weense museum Albertina vindt van 30 mei tot en met 26 augustus 2018 een expositie plaats met spraakmakende kunstwerken en mathematische kunst van Florentina Pakosta. Vanwege haar 85e verjaardag toont Albertina in een retrospectief het veelzijdige oeuvre van kunstenaar Florentina Pakosta. Zij heeft een oeuvre opgebouwd met veel variaties, onderwerpen en thema’s en brengt onder andere de discriminering van vrouwen in beeld, gezichtsuitdrukkingen van mannen en experimenteert met abstracte en geometrische voorstellingen. Ook het zelfportret speelt een centrale rol in haar interessante werk.

Kunstexposities zorgen voor prikkelingen van onze geest - 2 Kunstexposities zorgen voor prikkelingen van onze geest - 3 Kunstexposities zorgen voor prikkelingen van onze geest - 4

In het Duitse Münster (NRW) vindt in het kader van de aandacht voor verschillende vieringen, respectievelijk herdenkingen van vredesverdragen, vindt een bijzonder tentoonstellingsproject plaats met vijf gelijktijdig gestartte kunstexposities met een grote verscheidenheid aan kunst, objecten en documenten. Elke expositie heeft een eigen catalogus en een specifieke opbouw met aandacht voor het thema Vrede. In de nieuwsbrief Optische Fenomenen worden alle exposities besproken en krijgen lezers een beeld van 5 publicaties.


Gerelateerde artikelen