Minimalistische kunstvorm krijgt koele sexy uitstraling

6 mei 2018

Onder de titel “Sexy and Cool” vindt tot en met 1 juli 2018 een kunstexpositie in de Kunsthalle Tübingen plaats. Voor wie deze expositie niet kan bezoeken is er een prachtige catalogus beschikbaar. Voor de echte verzamelaars is deze kunstuitgave beschikbaar in drie verschillende covers.

Minimalistische kunstvorm krijgt koele sexy uitstraling

Sexy and Cool. Minimal goes Emotional

De stroming van Minimale Kunst geldt als één van de invloedrijkste stijlvormen op de moderne kunst van de 20e eeuw. Werken van Donald Judd, Robert Morris, Dan Flavin, Carl Andre en Sol LeWitt, die tot de kernbestanden van de Minimale Kunst worden gerekend, zijn in meerdere Amerikaanse en Europese musea en privéverzamelingen vertegenwoordigd en daarmee ook in ons culturele erfgoed opgenomen.

In de prachtig vormgegeven ingebonden catalogus geeft Nicole Fritz in haar inleiding een beeld van het ontstaan van minimale kunst, de ontwikkeling en het beeld van deze kunststijl in de huidige tijd door rond zestig moderne werken van meer dan 20 internationaal werkende kunstenaars. De samenstellers van de expositie kozen uit beschikbare kunstwerken voor opwindende en koele voorstellingen met veelal subjectieve en esthetische uitstralingen.

In het algemeen eenvoudige constructies, subjectieve geometrische vlakverdelingen en soms gewone dingen uit de huishoudelijke hoek, vormen de basis voor creatieve uitingen. Door Kristina Groß zijn interessante situaties en belevenissen over kunstenaars beschreven en bevat de catalogus afbeeldingen van de getoonde werken. Een uitstekende uitgave voor kunstliefhebbers.

ISBN 978-3-7356-0465-1, “Sexy and Cool. Minimal goes Emotional”, Nicole Fritz, Kerber Verlag, 2018, 128 pagina’s.


Gerelateerde artikelen