Levensechte objecten zorgen voor onverwachte situaties

14 april 2018

De belangstelling vanuit kunstliefhebbers voor realistische kunst is inmiddels uitgegroeid tot een ware hype. Opnieuw heeft de Kunsthal Rotterdam na de succesvolle expositie van hyperrealisme op het platte vlak van schilderijen een nieuwe en inmiddels zeer populaire expositie met hyperrealistische sculpturen in huis. De stap in de echte driedimensionale kunstwereld is daarmee gezet. Tot en met 1 juli 2018 zijn levensechte mensfiguren van heel dichtbij te beleven, te bewonderen en te verbazen.

Levensechte objecten zorgen voor onverwachte situaties

Hyperrealisme Sculptuur

In de bijbehorende tweetalige publicatie zijn de sculturen en opstellingen besproken en afgebeeld. De werken zijn afkomstig uit de oeuvres van de belangrijkste beeldhouwers van de afgelopen 50 jaar. De levensechte en soms overgedimensioneerde geklede en ongeklede menselijke lichamen zijn vanuit verschillende invalshoeken door de kunstenaars gerealiseerd. Jong en oud wordt verrast door de overtuigende realistische werkelijkheid van deze werken.

Levensechte objecten zorgen voor onverwachte situaties - 2 Levensechte objecten zorgen voor onverwachte situaties - 3

Baanbrekende pioniers zijn onder andere George Segal, John DeAndrea en Duane Hanson. Soms wordt de bezoeker van de expositie en de lezer van de publicatie op de proef gesteld door de intieme weerspiegeling van de menselijke natuur. De publicatie bevat groot formaat afbeeldingen en bijbehorende detailleringen en een schat aan informatieve en kunstzinnige bijdragen van toonaangevende auteurs. Het werk van de kunstenaar is toegelicht en de catalogus geeft achtergronden over de betreffende kunstenaar. De publicatie zorgt voor een geweldige thuisbeleving.

ISBN 978-94-6262-181-7, “Hyperrealisme Sculptuur”, Emily Ansenk, Otto Lenze, e.a., Waanders Uitgevers, 2018, 128 pagina’s.


Gerelateerde artikelen