Foto’s uit de collectie Nicola Erni in het Slot Oberhausen

22 maart 2018

In de expositie “Shoot! Shoot! Shoot! in de Ludwig Galerie Slot Oberhausen toont dit museum tot en met 27 mei 2018 foto’s uit de Zwitserse Nicola Erni Collection. De foto-opnamen zijn gemaakt door vooraanstaande fotografen in een periode tussen de 60-er en 70-er jaren van de vorige eeuw en zijn voornamelijk uitgevoerd in zwart-wit afdrukken. Het zijn stuk-voor-stuk fascinerende getuigenissen uit roerige tijden en te gelijk unieke opnamen, omdat de fotograaf in het algemeen deel uit maakte van het gezelschap en zo op ongedwongen wijze zijn opnamen kon maken.

Foto’s uit de collectie Nicola Erni in het Slot Oberhausen

Ludwig Galerie Slot Oberhausen

In de expositie met rond de 200 opnamen ziet de bezoeker een combinatie van studio-opnamen, ongedwongen opnamen en paparazzi-opnamen uit verschillende werelden en situaties rondom mode, filmindustrie, muziek, kunst en vooral bij feesten en openingen van kunstexposities. De meeste foto’s en de scènes op de opnamen geven fascinerende beelden uit een bijzondere tijd rondom wereldsterren als Brigitte Bardot, Yves Saint Laurant, Mick Jagger, Andy Warhol, Twiggy, Beatles en andere sterren.

Rondom het ruige leven van Andy Warhol zijn er vele ooggetuigen te zien, onder andere zijn Polaroid foto’s en van zijn steekwonden op foto’s gemaakt door Richard Avedon. Een mooie expositie.

Foto’s uit de collectie Nicola Erni in het Slot Oberhausen - 2

ISBN 978-3-932236-39-6, “Shoot! Shoot! Shoot!”, Nina Dunkmann, Ludwig Galerie Schloss Oberhausen, 2018, 16 pagina’s.

Ludwig Galerie Slot Oberhausen, Konrad-Adenauer-Allee 46, D-46049 Oberhausen, www.ludwiggalerie.de.


Gerelateerde artikelen