Kunsttijdschrift MUZE laat de lezers van kunst genieten

5 september 2021

Voor kunstleden van Avro/Tros verschijnt 4x per jaar een publicatie van het verenigingsblad MUZE. Een kunstlidmaatschap is mogelijk voor een bedrag van € 15 per jaar (2021). Voor kunstleden zijn er speciale aanbiedingen op het gebied van cultuur en kunst beschikbaar, zoals lezingen en kunstreizen.

Kunsttijdschrift MUZE laat de lezers van kunst genieten

Salvador Dalí in het Noordbrabants Museum.

Elke uitgave bevat maatgerichte essays over kunstenaars en exposities, waardoor veel kunstliefhebbers op comfortabele wijze vanaf de bank kunnen genieten van kunst en indien gewenst zich kunnen voorbereiden op een bezoek aan het aangegeven museum. In het lentenummer vindt de lezer een artikel over landschappen vanuit de visie van schilders. De honderste geboortedag van schilder Karel Appel was aanleiding voor een artikel.

De merkwaardige kunst van Bruce Nauman zorgt voor spectaculaire reacties bij toeschouwers. De spiegelende “schatkast” van Museum Boymans Van Beuningen is een bijzonder bouwproject en nu al een aandachtstrekker in Rotterdam. In het najaar gaat het “Depot” open voor publiek. Een publicatie met een schat aan kunst.

In het derde MUZE-nummer (zomer 2021) is er veel aandacht voor het leven en werk van Frida Kahlo (vanaf 8 oktober 2021 is haar werk te bewonderen in het Drents Museum in Assen). Aandacht is er voorts voor ballerina Igone de Jongh en haar afscheid bij Het Nationale Ballet. De rijke collectie van een anonieme verzamelaar vormt de basis van een unieke expositie in Singer Laren. MUZE presenteert het nieuws hierover in een kort artikel.

Kunsttijdschrift MUZE laat de lezers van kunst genieten - 2 Kunsttijdschrift MUZE laat de lezers van kunst genieten - 3 Kunsttijdschrift MUZE laat de lezers van kunst genieten - 4

Op de titelpagina van de zomeruitgave prijkt een heftige scène uit een schilderij van de schilderes Artemisia Gentileschi. Zij was een feminist, die haar mannetje stond in de mannenwereld rondom haar leven en werk. Het Rijksmuseum Twenthe presenteert vanaf 26 september a.s. het werk van deze vrouwelijke ster van de barok in de expositie “Artemisia. Vrouw & Macht”. De lezer vindt ook nog interessante informatie over een trompe l’oeil stilleven van Samuel Hoogstraten en een expositie over Dalí in het Noordbrabants Museum.


Gerelateerde artikelen