Ars & Mathesisdag in teken van nieuw virtueel museum

30 augustus 2021

Voor 2021 staat de A&M-dag gepland op zaterdag 20 november in één van de universiteitsgebouwen in Leiden. Het bestuur van de Stichting A&M heeft weer gezorgd voor een aantrekkelijk dagprogramma. Het bestuur werkt nauw samen met Anton Bakker om in het bestaande virtuele museum Musée Tesseract exposities te organiseren. Optische Fenomenen heeft een flinke hoeveelheid kunstwerken van Jos de Mey en Dirk Huizer aangeboden voor het virtuele museum.

Ars & Mathesisdag in teken van nieuw virtueel museum

Virtuele museum Musée Tesseract.

Het bestuur van A&M treedt op als curator en beslist of het aangeboden werk wordt opgenomen. Het voorlopige resultaat van de expositie “Kunst en Wiskunde” is nu al te bekijken via de informatie in een handleiding, die deelnemers in A&M hebben ontvangen. Voor de geselecteerde werken van deelnemende kunstenaars zijn aparte zalen beschikbaar. In de zalen zijn tevens digitale teksten en toelichtingen aanwezig over de getoonde kunst en over de kunstenaar.

Ars & Mathesisdag in teken van nieuw virtueel museum - 2 Ars & Mathesisdag in teken van nieuw virtueel museum - 3
Een beeld van de centrale ruimte in het digitale virtuele museum Musée Tesseract; een kunstwerk van Dirk Huizer en van Jos de Mey.

De recent uitgegeven nieuwsbrief van A&M bevat voorts berichten over wiskunstige exposities met werk van Rinus Roelofs, Marco Goldenbeld en Henk Rusman. Kijk voor aanvullende informatie op de website van A&M (www.arsetmathesis.nl) of wordt direct donateur bij A&M.


Gerelateerde artikelen