Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (28a)

12 juni 2021

“Mijn werk wil een demonstratie zijn van het spel met de, alleen op het doek, mogelijke werkelijkheden. Nagenoeg niets van wat ik op deze doeken gepenseeld heb, kan echt gerealiseerd worden. Het zijn picturale droomraadsels. Het is een droomwereld die heden en verleden in één beeld verenigt”.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (28a)

Omtrent Jos de Mey

De eerste alinea uit een eigen bijdrage van Jos de Mey in zijn promotiebrochure, die in de 2e maand van 1982 in eigen beheer werd uitgegeven. De brochure bevat een aantal essays van de hand van Jaak Fontier (Museum Dhont-Dhaenens in Deurle) met zijn bijdrage “Omtrent Jos de Mey”, van de hand van Johan De Vijlder met de bijdrage “Jos de Mey’s architecturale raadsels”, van de hand van Hugo Brutin met een Franstalige bijdrage, twee bijdragen van Jos de Mey (1928-2007) zelf en een beknopte biografie.

Van een onschatbare waarde voor liefhebbers van illusies (28a) - 2
De Triomf van de Boog, 1979, Jos de Mey, inkt en aquarel op papier, 57 x 42 cm.

Het geheel eindigt met een kort verslagje uit een fictief gesprek tussen de kunstschilder en kunstkenner. In de onder eigen beheer uitgegeven promotiebrochure zijn drie vooraf gedrukte reproducties gekleefd en een exemplaar van een uitnodigingskaart voor het bijwonen van de opening van de expositie op 13 maart 1982 met kunstwerken van Jos de Mey in de galerij ’t Poortje in het Belgische Haasdonk. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen