Kunstwerken van Jos de Mey op Nederlandse postzegels

29 december 2018

Het jaar 2018 sloot af met twee exposities met werken van kunstschilder Jos de Mey. In een periode van 26 oktober tot en met 23 december 2018 vond een expositie onder de titel “Optische Effecten” plaats in de Koppelkerk Bredevoort. De kunst van Jos de Mey werd getoond in een groepsverband met werk van vier andere kunstenaars. Binnen die expositieperiode vond in Kunsthaus Bochelt vanaf 11 november tot en met zondag 2 december 2018 ook een expositie plaats met kunstwerken van Jos de Mey (1928-2007). Het geheel was onder andere aangevuld met werken van Dirk Huizer en Fons de Vogelaere.

Kunstwerken van Jos de Mey op Nederlandse postzegels

Oeuvrecatalogus Jos de Mey (1928-2007)

Door deze voor ons succesvol verlopen exposities wordt er achter de schermen gewerkt aan het organiseren van nieuwe exposities in binnen- en buitenland. Bezoekers zijn enthousiast en waarderen zijn werk door de ongelooflijke precisie waarmee de illusionistische kunstenaar alledaagse objecten en oude Vlaamse landschappen in onmogelijke bouwconstructies weet te plaatsen als een magisch spel tussen schijn en werkelijkheid. Voor belangstellende musea zijn er mogelijkheden tot samenwerking om een expositie te organiseren.

Kunstwerken van Jos de Mey op Nederlandse postzegels - 2 Kunstwerken van Jos de Mey op Nederlandse postzegels - 3 Kunstwerken van Jos de Mey op Nederlandse postzegels - 4
"De gehuwde priesters van Magritte heraangepast door Jos de mey”, Jos de Mey, 1997, 24 x 30 cm, project 32/43, maart.april 1997.

De collectie kunstwerken van Jos de Mey is uitgebreid met het werk: “De gehuwde priesters van Magritte heraangepast door Jos de mey” uit 1997 met de afmetingen 24 x 30 cm. Op de titelpagina van dit januarinummer van OF is het werk afgebeeld. Wij laten onze lezers kennismaken met vier extra uitgaven van frankeergeldige postzegels met werk van Jos de Mey.

Ook willen wij nog aandacht vragen voor het prachtig vormgegeven kunstboek Jos de Mey met afbeeldingen van ruim 220 kunstwerken, interessante en inhoudelijke artikelen en een uitstekende beschrijving over het verschijnsel optische illusies. Het boek is te bestellen in onze webshop.


Gerelateerde artikelen