Kunstzinnig spel van lijnen in werken van Monika Buch

14 juli 2019

Werken van Monika Buch waren te gast in een expositie in het hypermoderne Universiteitsmuseum Alicante in de gelijknamige Spaanse stad. Bij de voor de kunstenares succesvol verlopen expositie aan het begin van 2018 verscheen een compacte catalogus met een schat aan afbeeldingen van haar wiskunstige en illusionistische kunstwerken. Uit het omvangrijke oeuvre van Monika Buch werd recent werk afgewisseld met ouder werk.

Kunstzinnig spel van lijnen in werken van Monika Buch

Monika Buch. Línia i Mòdul

In de drietalige (Spaans, Catalaans, Engels) catalogus is het leven en werk van de in het jaar 1936 in Valencia geboren kunstenares beschreven en voorzien van enkele foto’s uit haar studietijd, de ontwerpen voor speelgoed en een foto van haar ontmoeting met Max Bill in Ulm in de periode van haar studie aan de Hochschule für Gestaltung in Ulm.

Kunstzinnig spel van lijnen in werken van Monika Buch - 2 Kunstzinnig spel van lijnen in werken van Monika Buch - 3 Kunstzinnig spel van lijnen in werken van Monika Buch - 4
Voorbeelden van het werk van Monika Buch.

In 1959 trouwde zij met architect Bertus Mulder en woonde daarna in Utrecht. Zij studeerde pedagogiek en kinderpsychologie. Sedert 1983 vestigde Monika zich als beeldend kunstenaar. Haar oeuvre bevat voornamelijk mathematische kunst uitgevoerd met acrylverf op canvas of hout. Bij A&M verscheen in 2009 een brochure.

ISBN 978-84-948008-1-8, “Monika Buch. Línia i Mòdul”, Javier Martin, Museu de la Universitat d’Alacant, 2017, 64 pagina’s, catalogus. Voor info www.monikabuch.com.


Gerelateerde artikelen