Laat je niet bedriegen door optische en visuele illusies

21 april 2018

Hoe ons brein zich ondanks onze kennis en ervaringen bij het zien en waarnemen toch zo laat bedriegen wordt duidelijk na het volledig op de hoogte zijn van de inhoud van het activiteiten en experimenten boek Fooled Ya! Lezers hoeven niet angstig te worden, omdat dit verschijnsel bij iedereen in een bepaalde vorm voor komt.

Laat je niet bedriegen door optische en visuele illusies

Fooled Ya!

We weten allemaal hoe fascinerend onze hersenen functioneren, maar niet iedereen weet of heeft ervaren dat er sprake kan zijn van optisch bedrog bij onze waarneming. Het nieuwe boek geeft iedereen, van kind tot en met volwassen, een fantastisch compleet beeld hoe onze hersenen werken en is tevens een eenvoudige inleiding in de wereld van de neurologie en psychologie in relatie tot het gegoochel met illusionistisch getekende voorstellingen.

De auteur geeft een overzicht met 10 redenen om het brein niet te vertrouwen bij de zintuigen. Na een kleine test met vraag en antwoord is het tijd voor het echte visuele bedrog en de verbazing door de vele verrassingen. Ondanks het gebruik van klassieke illusies heeft het boek een aantrekkelijke uitstraling en interessante toelichtingen. Ook is het spel van “bedrog” van de andere zintuigen op inspirerende wijze weergegeven en uitgelegd voor de eigen experimenten. Bovendien zijn er tips om de zakkenroller en verder in het boek de leugenaar te ontmaskeren.

De auteur legt in twee hoofdstukken het optreden en werk van de goochelaar, bedriegers en de waarzegger uit. Het kleurrijke boek voor iedereen met een interesse in optische illusies sluit af met tips om reclamemakers te doorzien, zelf als leugendetector te fungeren, een verklarende en een uitgebreide trefwoordenlijst.

ISBN 978-1-63322-158-1, “Fooled Ya!”, Jordan D. Brown, Moon Dance Press, 2017, 80 pagina’s.


Gerelateerde artikelen