Optische illusies zorgen voor fascinerende experimenten

25 april 2018

Een optische illusie kan dingen of scènes werkelijk laten verschijnen, die er in werkelijkheid niet echt zijn. Zo stroomt water stroomopwaarts, glijden kinderen via een stang naar boven of ziet een jonge vrouw er plotseling als een zeer oude vrouw uit. Met de inhoud van het werkboek met vele spannende experimenten, een interessante uitleg en meerdere fascinerende voorbeelden uit de wereld van het optische bedrog, is het mogelijk om zelf tot ontdekkingen te komen hoe en waar dit verschijnsel ontstaat.

Optische illusies zorgen voor fascinerende experimenten

Spannende Experimente Optische Illusionen

De bron van alle “ellende” ligt in de werking van onze hersenen. Het brein kan niet alle informatie, die het oog aanlevert, optimaal verwerken. Licht en kleur beïnvloeden ons gezichtsvermogen en kunnen zo ook optische illusies veroorzaken. Stap voor stap wordt onze visuele waarneming besproken en worden telkens vragen gesteld over de gegeven informatie. Met behulp van speelkaarten en kleurrijke schijfjes zijn leuke proefjes uit te voeren en zijn voorbeelden gegeven van klassieke illusies en de optische werking ervan. Een creatief werkboek vol met verrassingen.

Optische illusies zorgen voor fascinerende experimenten - 2 Optische illusies zorgen voor fascinerende experimenten - 3

ISBN 978-3-89777-034-8, “Spannende Experimente Optische Illusionen”, Andreas Hoffmann, moses. Verlag, 2001, 32 pagina’s.


Gerelateerde artikelen