Licht en illusies centraal in het Media Art Festival 2019

26 november 2019

Van 22 november tot en met 8 december 2019 zijn weer de beste werken van jonge, talentvolle kunstenaars te bewonderen op het Media Art Festival. Twee weken lang staat het festival in het teken van media-, licht- en geluidskunst van jonge makers rondom het thema ILLUSIONS. Dit item is ook volop zicht- en voelbaar als op 28, 29 en 30 november voor de derde keer het LUNA Leeuwarden Urban Night Adventure losgaat.

Licht en illusies centraal in het Media Art Festival 2019

Media Art Festival 2019 Leeuwarden

Het werk van internationaal vooraanstaande kunstenaars en makers uit de regio zorgen met spraakmakende projecten voor een betoverende nachtelijke wandeling door de mooie binnenstad van Leeuwarden. Stap de wereld van het festival binnen en laat je meeslepen door de 15 Young Masters, de beste aanstormende mediakunsttalenten uit binnen- en buitenland. Met licht, geluid, film, een hoop stekkers en kabels vertellen zij verhalen over de scheiding en raakvlakken van de verschillende dimensies.

Neem de tijd, laat je gedachten gaan, stel vragen, wees kritisch. De deelnemers aan het Media Art Festival zijn allen recent afgestudeerd op Nederlandse en internationale kunstacademies. Ook is er een uitgebreid programma rondom het thema ILLUSIONS. Twee weken lang zijn er workshops, performances en discussies. Naast een Young Masters expositie, die 10 dagen lang dagelijks te zien is, is er aandacht voor het thema ILLUSIONS.

Samen met kunstenaars en wetenschappers ervaren bezoekers waar realiteit zoals wij die ervaren vervaagd en andere dimensies worden, onder invloed van media en technologie. Wat is illusie en wat is werkelijkheid en wat betekent dat voor ons? De organisatoren van het festival zien ernaar uit om dit allemaal in topvorm te presenteren aan deelnemers. Het jaarlijkse festival is een initiatief van Stichting Media Art Friesland en tevens een hoofdactiviteit voor medewerkers bij de Stichting. Voor het onderwijs zijn er rondleidingen en workshops beschikbaar.

Media Art Festival 2019, Snekertrekweg 1, NL-8912 AA Leeuwarden, www.mediaartfriesland.nl.