Licht en kleur vormen brug tussen lichaam en beleving

3 juni 2014

Vanuit een jarenlange ervaring in de eigen praktijk voor homeopathische behandeling van patiënten heeft de auteur van het boek “Die Farben deiner Seele” bevindingen verklaard en beschreven. Zij heeft vooral kleur en licht in de vorm van kleurtherapie toegepast bij de behandeling van de door haar patiënten aangegeven problemen.

Licht en kleur vormen brug tussen lichaam en beleving

Die Farben deiner Seele

Zij beschrijft haar interesses en ontdekkingen van het bestaan van een magische kracht, die uitgaat van kleur, na een traumatische ervaring door haar val van een paard. Een relatie tussen kleur en het lichamelijke en emotionele welzijn van personen heeft zij boeiend beschreven. Als kleurtherapeute en klassieke homeopathisch genezer heeft zij als ervaringsdeskundige talrijke zaken meegemaakt. Begrippen als chakra, aura en paranormale gaven staan in een nauw verband tot de dagelijkse praktijk van de homeopathische genezers. Voorbeelden van behandelingen zijn er in overvloed. De term chakra stamt uit de traditionele Indiase geneeskunde en staat voor die plaatsen in het aanwezige energielichaam van de mens, die door de leer van Chakra van belang worden geacht voor de levenskracht van de mens. Een chakra is daarom een centrum van activiteit dat energie ontvangt, afstemt en afgeeft. De bijbehorende leer geeft aan dat een chakra verwijst naar ronddraaiende velden van activiteiten die door de belangrijkste zenuwknopen van de ruggengraat stromen. De beoefenaars van homeopathie gaan uit van het bestaan van zeven chakra’s. Eén van de benoemde chakra’s is gesitueerd boven het hoofd en hangt nauw samen met de spiritualiteit en verlichting en het streven van het individu naar een hogere bewustzijntoestand.

De auteur geeft tevens een verklaring voor het begrip aura. De aura is een begrip dat wordt gegeven aan een verondersteld energieveld dat mensen omgeeft. Voor mensen die daarvoor gevoelig zijn kunnen aura’s visueel waarnemen. De kleuren van een aura variëren naargelang de persoon en de persoonlijke situatie. Ook worden aan de chakra’s kleuren en functies toegekend. Vanuit paranormale gaven bij de auteur van het informatieve boekje zijn bepaalde genezingen aangetoond. Zij beschrijft ook de kleuren van de ziel en de betekenis van deze kleuren. Het zien van kleuren en het merken van de invloed ervan vereist voor iedereen ontspanning, oefening en inleving in de opgeroepen situatie. In die situatie is het mogelijk om de 12-kleurentest te doen. Kleurenheelkunde is een geloofwaardige en unieke toepassing van de krachten die kunnen uitgaan van licht en kleur. Met het boekje is het mogelijk voor beoefenaars van kleurentherapie en voor leken meer te weten te komen over de heilzame werking van kleuren.

ISBN 978-3-89767-479-0, “Die Farben deiner Seele”, Ingrid Kraaz von Rohr, Schirner Verlag, 2007, 191 pagina’s.


Gerelateerde artikelen