Mathematisch geïnspireerde kunstwerken bij Bos Fine Art

2 juni 2020

De Galerie Bos Fine Art in Den Haag is weer open voor bezoekers, kunstgenieters en -verzamelaars van wiskunstige kunst. In een duo expositie presenteert Galerie Bos Fine Art tot en met 23 juni 2020 onder de titel “TZT044” onder andere mathematisch geïnspireerde kunstwerken van kunstenaar Walter Maas.

Mathematisch geïnspireerde kunstwerken bij Bos Fine Art

Galerie Bos Fine Art Den Haag

In de duo expositie worden tevens werken van Gregory Dubus getoond. Bos Fine Art (een galerie sinds 1988) richt zich volledig op het exposeren, promoten en verkopen van geometrisch abstracte en constructivistische kunstwerken. Door de covid-19 maatregelen zijn er bepaalde beperkingen van toepassing. Op de website staan aanpassingen in de programmering van openingstijden vermeld.

Mathematisch geïnspireerde kunstwerken bij Bos Fine Art - 2
Afb. Relief 10-1, Walter Maas en Z.W. 12, Walter Maas.

In het beeldend werk van Walter Maas zoekt hij naar definities van leegte en ruimte. Alleen wat noodzakelijk is, moet zichtbaar zijn. Geen overbodige vormen, alleen de kern is van belang. De motieven van zijn werken stralen dit uit. Suggestie is het toverwoord en alleen de pure vorm heeft bestaansrecht. Licht en schaduw vormen de kern van het beeld en kleurgebruik is er alleen als dat het beeld versterkt. Dit adagium gebruikt hij als uitgangspunt van zijn werk, het is zijn opvatting over wat kunst kan betekenen en hoe hij kunst zelf ervaart.

Galerie Bos Fine Art Den Haag, Korte Vijverberg 2, 2513 AB Den Haag, www.bosfineart.com.


Gerelateerde artikelen