Meer dan 150 afbeeldingen zorgen voor visueel bedrog

2 februari 2020

De actieve ontwerpers van merkwaardige, begoochelende, verrassende, fascinerende en vooral verbazingwekkende optische en visuele illusies en andere verwarrende optische fenomenen, Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber, zijn telkens in staat om ons weer te vermaken met nieuwe illusies en met leuke aanvullingen of aanpassingen van al eerder gepubliceerde bedrieglijk echte figuren, die ons in werkelijkheid op een verkeerd been zetten.

Meer dan 150 afbeeldingen zorgen voor visueel bedrog

Fantastic Optical Illusions

De nieuwe en uitgebreide druk van het boek “Fantastic Optical Illusions” bevat meer dan 150 misleidende figuren, tekeningen en bouwconstructies en visueel gegoochel, die ons op een aangename wijze vermaken. Extra waardevol is een uitgebreide en leerzame inleiding over het zien en waarnemen als een zintuiglijk proces, waarin zich allerlei valkuilen bevinden, die ervoor zorgen dat er regelmatig wordt getwijfeld aan schijn of werkelijkheid.

Meer dan 150 afbeeldingen zorgen voor visueel bedrog - 2 Meer dan 150 afbeeldingen zorgen voor visueel bedrog - 3
Voorbeelden van optische fenomenen uit het boek Fantastic Optical Illusions.

In de inleiding is er aandacht voor de meeste vormen van illusies en worden grondbeginselen van de voorgestelde illusies besproken. De auteurs kozen bovendien voor een praktische opzet van de illusionistische presentaties. Er is namelijk een indeling in zeven secties, die elk zijn afgesloten met toelichtingen.

ISBN 978-1-78739-235-9, “Fantastic Optical Illusions”, Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber, Welbeck Publishing Group, Carlton Books, 2019, 160 pagina’s.