Microscopische ontdekking in werk van Louis Pasteur

3 januari 2018

Over het leven en werk van de Franse wetenschapper Louis Pasteur (1822-1895) is pas vele jaren na zijn overlijden meer bekend geworden door onder andere het bestuderen van zijn nagelaten persoonlijke documenten. Pasteur had zijn familie verzocht om zijn papieren niet openbaar te maken. Door de schenking van zijn documenten aan de Parijse Nationale Bibliotheek door zijn kleinzoon, werd een historische beschrijving mogelijk.

Microscopische ontdekking in werk van Louis Pasteur

Pasteur - Van microscoop tot légion d’honneur

Het boek “Pasteur - Van microscoop tot légion d’honneur” geeft de belangrijkste details, feiten en gebeurtenissen uit het leven van Pasteur op voortreffelijke en overzichtelijke wijze weer. Alle artikelen en toelichtingen zijn ruim voorzien van historische en moderne foto’s, tekeningen, schilderijen en andere kleurrijke afbeeldingen. Zijn schoolopleidingen verliepen niet erg succesvol.

Microscopische ontdekking in werk van Louis Pasteur - 2 Microscopische ontdekking in werk van Louis Pasteur - 3 Microscopische ontdekking in werk van Louis Pasteur - 4
Postzegels zijn fascinerende beeldregistraties van historische gebeurtenissen en geven verzamelaars een educatieve voorsprong in kennis en ervaring.

Het is vooral zijn vader die Louis aanzette om nuttige dingen te ondernemen en te realiseren. Pasteur was ambitieus en had een flink doorzettingsvermogen. Zijn schilderkunst mag werkelijk gezien worden, maar gelukkig voor de wetenschap en de geneeskunde stort hij zich met verschillende hindernissen op zijn studie in de chemie. Uiteindelijk is hij bekend geworden als ontdekker van de microbe en uitvinder van het vaccin tegen hondsdolheid. Een boeiend en spannend leesboek.

ISBN 978-90-76988-57-3, “Pasteur - Van microscoop tot légion d’honneur”, Pietro Dri, Veen Magazines, 2004, 158 pagina’s.


Gerelateerde artikelen