Museum Boerhaave krijgt een nieuwe naam en huisstijl

30 september 2017

Na een intense verbouwing in het voormalige Museum Boerhaave in Leiden is er op 16 december 2017 een feestelijke opening van het Rijksmuseum Boerhaave. Gasten en bezoekers maken kennis met een nieuwe huisstijl en een nieuw ontworpen logo. Het nieuwe beeldmerk is opgebouwd uit twee wiskundige vormen: een rechthoek en een cirkel. In een specifieke positie en een spel met zwart/wit en schaduw is de robuuste letter b ontstaan. De nieuwe stijl hoort bij een nieuw ontwikkelde marktstrategie.

Museum Boerhaave krijgt een nieuwe naam en huisstijl

Rijksmuseum Boerhaave Leiden

De opstellingen in het Rijksmuseum Boerhaave zijn nu ingedeeld in thema’s, de zogenoemde werelden zoals de “Gouden Eeuw”, “Ziekte & Gezondheid” en “Anatomisch Theater”. Het vernieuwde museum heeft een nieuw ontworpen website www.rijksmuseumboerhaave.nl. Rijksmuseum Boerhaave bevindt zich in het oude centrum van Leiden in een monumentaal pand uit 1440. Dit voormalige klooster, pesthuis, dolhuis en eerste academische ziekenhuis van Noord-Europa is van binnen volledig gerenoveerd. Het museum kreeg nieuwe technische installaties, een nieuwe beglazing en een andere inrichting.

De metamorfose maakt het museum extra aantrekkelijk voor bezoekers door meer achtergrondverhalen over de objecten en wetenschappers. Ook zorgde het museum voor meer experimenten en interactieve opstellingen. Overal kunnen proefjes worden uitgevoerd en kan ook worden gewerkt met echte instrumenten, zoals onderzoekers dat honderden jaren geleden deden. Rijksmuseum Boerhaave is het rijksmuseum voor de geschiedenis van de wetenschap en de geneeskunde en heeft een enorme wetenschappelijke en medische collectie met veel instrumenten.


Gerelateerde artikelen