Expositie met hologrammen in het Science Centre Delft

3 oktober 2017

Gedurende een korte periode zijn in het Science Centre Delft - SCD hologrammen en een holografische opstelling te zien. Ook kunnen onder deskundige leiding driedimensionale hologrammen gemaakt worden. Het Science Centre Delft - SCD is een technisch en wetenschappelijk tentoonstellings- en onderzoekscentrum in de universiteitsstad. Het SCD is een voortzetting van het Techniek Museum Delft, dat eerder ontstaan is uit het Technisch Tentoonstellingscentrum - TTC uit het begin van de 70-er jaren van de vorige eeuw.

Expositie met hologrammen in het Science Centre Delft

Science Centre Delft.

Het SCD is gevestigd in het gebouw van de voormalige faculteit Mijnbouwkunde en Petroleumwinning. Het gebouw dateert uit 1912, is van de hand van rijksbouwkundige Jan Vrijman en is inmiddels een rijksmonument geworden. In het gebouw is tevens het Mineralogisch Geologisch Museum gevestigd. Samen met wetenschappers en studenten van de TU Delft bouwt het SCD aan interactieve presentaties over onderzoeken en technische innovaties van de Technische Universiteit. Bezoekers maken bijvoorbeeld kennis met een zweefvliegtuig, een auto voor de toekomst, een intelligente robot of met de mogelijkheden van het omzetten van een 2D-afbeelding in een 3D-afbeelding.

Daarmee krijgen bezoekers een kijkje in de keuken van de TU Delft. In het Science Centre Delft staat een afspiegeling van recente onderzoeks- en studentenprojecten. De opstellingen zijn zoveel mogelijk replica’s van echte onderzoeksopstellingen, want het centrum wil de realiteit laten beleven. Op 22 oktober 2017 vindt de Delftse Wetenschapsdag 2017 plaats.

Science Centre Delft, Mijnbouwstraat 120, NL 2628 RX Delft, www.sciencecentre.tudelft.nl.


Gerelateerde artikelen