Kleuren geven stemming en dragen bij aan gezondheid

26 september 2017

Vanuit onze kennis, ervaring, experimenten en eigen beleving weten wij inmiddels dat meerdere kleuren een positieve of een negatieve invloed kunnen hebben op mensen en waarschijnlijk ook op andere levende wezens. “Dwingende” kleuren hebben nauwelijks extra invloed op onze psyche. Reacties en gedrag van personen op deze verzameling van algemeen afgesproken en meestal wettelijk gedefinieerde kleuren zijn eenvoudig en objectief waar te nemen en vast te stellen. Discussies over de opgelegde kleuren kunnen gevoerd worden, maar leveren weinig concrete zaken op.

Kleuren geven stemming en dragen bij aan gezondheid

Heilen mit Kosmischen Farben

Bij “vrij” te kiezen kleuren voor bepaalde toepassingen treden andere bevindingen op. Dan is er in het algemeen geen sprake meer van een objectieve waarneming en een objectieve positionering in de wereld van kleuren. Dan wordt er gewerkt met kleuren om iets te veroorzaken of om iets te bereiken. Thomas Künne wil met zijn boek “Genezen met kosmische kleuren” leken, belangstellenden en professionele personen informeren over het signaleren en toepassen van kleuren in onze gezondheidszorg en voor ons algemeen welbehagen.

De auteur is adviseur in de psychosomatische geneeskunde en is adviserend astroloog. Ook heeft hij zich gespecialiseerd in de astrosofie: leer van de beïnvloeding van sterren en planeten op het leven aarde. Vanuit zijn professionele opleidingen en praktische ervaringen schreef hij meerdere populair wetenschappelijke publicaties in relatie tot een genezende werking door kleuren. De psychosomatische geneeskunde richt zich op onderzoek en de aanpak van ziektebeelden die zich vooral lichamelijk manifesteren, maar waarbij psychische factoren een duidelijke factor zijn. Sommige psychosomatische ziekten en aandoeningen zijn echter modegevoelig.

Het boek is een praktische handleiding geworden met aanschouwelijk en helder verklaarde theorie en praktisch gebruik van kosmische en aardse kleuren in de psychosomatische geneeskunde. De eerste aanzetten tot de aanname en de opgebouwde kennis over de kosmische kleuren dateren uit de verhandelingen van Johannes Kepler en Carl Gustav Jung, waarbij zelfs de bewegingen van de planeten in ons zonnestelsel een rol spelen bij het activeren van de kracht tot zelfgenezing en het opheffen van ziekmakende blokkaden. Het geloof in de heilzame werking van kosmische kleuren speelt daarin een belangrijke rol.

Kleuren geven stemming en dragen bij aan gezondheid - 2 Kleuren geven stemming en dragen bij aan gezondheid - 3 Kleuren geven stemming en dragen bij aan gezondheid - 4
Johannes Kepler bestudeerde o.a. planeetbewegingen.

De lezers en gebruikers krijgen een beeld van de subjectieve aardse kleuren en van de objectieve en tijdloze werking van kosmische kleuren. In een interview geeft de auteur aan dat hij tijdens zijn kunststudie al de ongelooflijke kracht en magie van kleuren heeft leren kennen. Na het vinden van de juiste balans staan lezers open voor genezen met kosmische kleuren. Het boek geeft een beeld van de huidige stand van zaken in het gebruik van stemmige kleuren in de woon- en werkomgeving, in de kleurkeuze bij kleding en de juiste keuze van kleur om ons prettig te mogen voelen.

Het boek is opgebouwd uit een deel met theoretische grondbeginselen en een deel over praktische toepassingen. De inhoud en de indeling in specifieke hoofdstukken is toegelicht door de auteur. Verklaard is hoe “kosmische” kleuren ontstaan door de verdubbeling van frequenties van hoorbare planetenfrequenties. Met hulp van elf bijbehorende kleurkaarten symbolisch gekoppeld aan planeten, als mercurius, mars, jupiter, uranus, pluto, maan en natuurlijk aan de zon en aarde worden experimenten uitgevoerd. Samen met op te bouwen kennis over theoretische achtergronden en de praktische tips is het mogelijk een eigen stemmig kleurpatroon te realiseren om de persoonlijke invloed van kleur te ervaren. Een fascinerend leer- en ervaringsboek.

ISBN 978-3-86374-352-9, “Heilen mit Kosmischen Farben”, Thomas Künne, Mankau Verlag, 2017, 159 pagina’s.


Gerelateerde artikelen