Museum No Hero brengt de kunst op een speciale manier (1)

8 januari 2019

In het Overijsselse stadje Delden opende in het voorjaar van 2018 Museum No Hero haar deuren. Het nieuwe museum is gevestigd in het historische rentmeestershuis uit 1726 op landgoed Twickel, dat diende als huisvesting voor de rentmeester. Na een flinke verbouwing en de herinrichting voor de toekomst als museum kon het gebouw en de bijbehorende tuinen uiteindelijk op 15 april 2018 officieel voor het publiek worden geopend.

Museum No Hero brengt de kunst op een speciale manier (1)

Museum No Hero in Delden

Het initiatief voor Museum No Hero is genomen door de Enschedese kunstverzamelaar en zakenman Geert Steinmeijer. Voor het beheer van de kunstcollectie is Gemma Boon als directeur benoemd. Het museum opende met drie thematisch ingerichte exposities met werken uit de omvangrijke eigen collectie.

Met “Ich bin ein Berliner” (t/m 7 februari 2019) toont het museum de leefsfeer in de stad Berlijn aan de hand van werk van onder meer Rainer Fetting, Elvira Bach, Salomé en Luciano Castelli. Zij behoren tot de “Nieuwe wilden” met rauwe en fors aangezette werken en voor die tijd spraakmakende voorstellingen. De veelal grote werken hebben een flinke invloed op de belevingswereld van de bezoeker, maar zijn tevens indrukwekkend door de prachtige combinatie van primaire kleuren.

Museum No Hero brengt de kunst op een speciale manier (1) - 2
Een sfeerbeeld in één van de zalen van het museum No Hero.

In de expositie “Living Colors” (t/m 31 maart 2019) beleeft de bezoeker de invloed van kleur op ons denken, doen en onze visuele waarneming. Het abstracte werk uit de eigen verzameling, met onder meer kunstwerken van Frank Stella, Bernard Frize en Louise Nevelson, ontleent een beleefbare zeggingskracht voor een groot deel aan de kleur-, beeld- en materiaalkeuze van de kunstenaar. (Wordt vervolgd).

Museum No Hero, Hengelosestraat 2-4, 7491 BR Delden, www.museumnohero.nl.


Gerelateerde artikelen