Muurkunst wint aandacht & waardering van het publiek

17 februari 2024

Het zal wandelaars, automobilisten, fietsers en andere weggebuikers opgevallen zijn dat er steeds muren van gebouwen en terreinen veelal op een fascinerende wijze van kleurrijke beschilderingen zijn of worden voorzien. Het maakt openbare ruimten aantrekkelijker, gezelliger en waardevoller. Bij ons bezoek aan Den Haag om de Escher-expositie te bezoeken zagen wij bij de VVV het tijdschrift Street Art #9.

Muurkunst wint aandacht & waardering van het publiek

The Hague Street Art

Het blijkt alweer de 9e editie te zijn van “The Hague Street Art Magazine”, een publicatie met foto’s en informatie over een schat aan gerealiseerde projecten om de stad een gezelliger aanzien te geven. Liefhebbers van de ‘murals’ vinden gegevens van de makers ervan en over de locaties in de diverse wijken van de stad. Ook biedt het tijdschrift overzichten van het werk dat is gerealiseerd tijdens enkele georganiseerde projecten, zoals parkpop, exposities in binnenruimten en in een aantal straten op de wanden van bijvoorbeeld transformatorhuisjes.

Blij en opvallend is het gevoel dat de projecten onbeschadigd zijn vastgelegd op foto’s en digitale bestanden. Ook staan er geen ongebruikte fietsen of andere objecten tegen de kunstwerken. Op diverse foto’s straalt de trots van de artiest of kunstenaar uit bij het gerealiseerde werk. Er zijn tevens afbeeldingen te zien van werk in andere steden in de omgeving van Den Haag. The Hague Street Art staat voor een platform voor straat kunst in Den Haag. THSA stimuleert visuele kunst in publieke ruimten en tracht daarbij vandalisme door graffiti zoveel mogelijk te voorkomen. Voor informatie www.thehaguestreetart.nl.


Gerelateerde artikelen